2011. szeptember 30., péntek

Fájdalmas a tetoválás ?


A tűvel való ismételt szurkálás mindenképpen fájdalmas, függetlenül attól, melyik részeddel történik. Ám vannak testrészek, melyek érzékenyebbek, mint mások.

Tetoválásnál sosem tudhatjuk előre, mennyire fog fájni. Egyesek szerint szörnyen fájdalmas procedúra, míg mások szerint egyszerűen csak irritáló szurkálás, melyet könnyen feledtet a művészi munka, amit eredményez.

Ha szeretnél tetoválást, ám nem bírod a fájdalmakat, válaszd az olyan húsos helyeket, mint a comb vagy a bicepsz. A legfájdalmasabb helyek azok, ahol sok az ideg, illetve ahol a csont és a bőr túl közel van egymáshoz, az azt kitöltő zsír nélkül. Mindenképpen tudnod kell, hogy hacsak nem orvoshoz mégy kozmetikai tetoválásra (pl.: szemöldök), ne nagyon számíts fájdalomcsillapításra.

Csakis orvos adhat fájdalomcsillapító injekciót, és a tetováló-szalonok nem nagyon használják a különféle zsibbasztó krémeket, mivel legalább 20 perc szükséges ahhoz, hogy kifejtsék hatásukat. Természetesen mindenkinek más a fájdalomküszöbe, ám mindaddig, amíg nem fekszel tű alá nem tudhatod, hogy a tiéd milyen. Segítségképpen íme a legfájdalmasabban tetováltatható területek listája:


Az öt legfájdalmasabb hely

1. Szemgolyó

Akár hiszed akár nem, előfordul, hogy az eltorzult vak szemet szeretnék tetoválással olyanná változtatni, mintha normális lenne. Az ott futó rengeteg idegszálnak köszönhetően altatás nélkül ez az eljárás kínzó fájdalommal jár. A szemöldök és különösen az ajkak tetoválása szintén fájdalmas, mivel nagyon sok idegvégződés található itt.

2. Szeméremtest

Az itt található rengeteg ideg feladata az öröm-érzet, nem pedig a fájdalom. Ha mégis ide kéred a tetoválást, feltétlenül kérj érzéstelenítőt!

3. Lábfej és boka

Különösen nők körében kedveltek ezek a helyek, hiszen a pillantásunkat vonzó motívumok egész nyáron láthatóak, mikor mezítláb vannak papucsban vagy szandálban. Azonban zsír hiányában ezeket a testrészeket is fájdalmas tetováltatni.



4. Fül mögötti terület

Egy csinos kis tetkó ezen a helyen nagyon szexi tud lenni, ám ne feledjétek lányok, hogy itt nincs más, mint bőr, csont és az idegek -méghozzá majdnem annyi-, mint az ajkakon!



5. Mellkas

Ha vékony vagy, most biztosan örülnél egy kis zsírnak tested ezen részén. Némi zsírpárna hiányában ez az egyik legfájdalmasabban tetoválható testrész, főként a férfiak számára.

Egyéb jó tanácsok

Sose vegyél be aszpirint tetoválás előtt, mivel erősítheti a vérzést! Próbálkozz más fájdalomcsillapítóval.
    Olyan időpontot egyeztess, amikor teljesen ráérsz! Egy átlagos tetkó elkészítése két órát vesz igénybe, legjobb, ha előre megérdeklődöd a tiéd meddig tart.
    Ha félsz a tű látványától, olyan testrészt válassz, ahol nem látod mikor beléd szúrják. Persze választhatod azt is, hogy nem nézel oda, ha kibírod… Esetleg gondold át, nem lenne-e szerencsésebb a henna használata. Ebben az esetben nem kell tűt használni, és a festék egy idő után lassan lekopik a bőrödről. Ha tetszett, újból festetheted, ám ha mégsem, megkönnyebbülten veheted tudomásul, hogy a mű csak ideiglenesen volt rajtad. Ne feledd, a hagyományos tetoválás eltávolítása szintén fájdalmas folyamat!

Forrás: www.fokuszbanano.hu


További ajánlott bejegyzések:



Az összes tetkós témás bejegyzéshez kattints ide:

Tartalomjegyzék


A tetkós minták gyűjteményt a testvéroldalon találod:




Átlépek a tetkó minták oldalra




címkék: tattoo tetkó képek minta tetoválás minták fájdalmas érzékeny területek érzéstelenítés



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése