2012. április 30., hétfő

A Virág tetoválás - Színekbe és formákba szőtt univerzális jelképek

címkék: kelta virág virágos tattoo tetkó képek minta tetoválás minták

A virág tetoválások, legyenek aprók és diszkrétek, vagy nagyok és élénkszínűek, tagadhatatlanul divatosak. Az a tény is tagadhatatlan, hogy a virág tetoválásokat főleg a nőkön látni. Igaz, hogy egy koponyával vagy szögesdróttal kombinált fekete rózsa már nem annyira nem függő. A virág minta nem csak erotikát sugall. Benne van a nyugalom és az örök virágzás, hiszen a tetoválás nem hervad el. Ott virít teljes pompájában életünk végéig. Tapintás, érzékiség és illat. A virágzó nőiesség. A virágban benne van az élet, méghozzá a "virágzó", termékeny és kiteljesedett élet. Rómában Flora istennőt a tavaszhoz kötötték. A tavasz győzelem a tél felett és egyben az élet győzelme a halál fölött. Az élet szerelemből születik. Ezért univerzális szerelem jelkép a virág. Férfiakon a kisebb virág tetkó minták sokszor a szerelme nevét rejtik. Nők esetében az eddig leírtakon kívül szépséget, kecsességet, gyengédséget és törékenységet is jelent. Egyértelmű, hogy a virág tetoválás "igényli" a sok színt. Egy igazán szép virág tetkóhoz legalább nyolc szín, illetve színárnyalat kell. Mielőtt a virág minták közül kiválasztjuk a nekünk tetszőt, utána kell nézni, hogy az adott virág milyen jelentést hordoz. Amennyire színekben és struktúrákban eltérők lehetnek a virágok, ugyanannyira más és más jelentést is hordoznak. Íme, néhány analógia:
 

Vörös rózsa: Szerelem és szenvedély, de bátorság és komolyság is
Fehér rózsa: Szűzies és ártatlan, valamint misztikus értelembe vett tisztaság
Tulipán: Kitartás, haladás, törekvés és feltámadás
Napraforgó: Tűzhely és otthon, de cél felé törekvés is, illetve szerencse, ambíció és gazdagság
Árvácska: Emlékezés, szeretet és tisztelet azok iránt, akik már elmentek. A múltból fennmaradt szeretet, valaki (vagy valakik) iránt, aki már nem lehet velünk.
Liliom: Fejlett spiritualitás. Anyaság, termékenység és táplálás.A Virág tetoválás mintákat itt találod:Képek - Az eredeti mérethez kattints a képre  


További ajánlott bejegyzések:

Az összes tetkós témás bejegyzéshez kattints ide:A tetkós minták gyűjteményt a testvéroldalon találod: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése